Menu

KDCN is nu Vivendia

Het KDCN is verhuisd naar een nieuwe locatie, 100 meter verderop. Ook de naam is nieuw: Vivendia. De officiële opening zal later in het jaar plaatsvinden.

Nieuwe locatie

Na ruim 10 jaar in een “barak” zit het kinderdiabetesteam dan op een nieuwe plek, in de vernieuwde polikliniek Jonkerbosch, zo’n 100 meter verderop. Vanaf 9 januari 2023 is dat de nieuwe locatie. Alles is er nieuw, er is meer ruimte, en alles ziet er mooi uit. Bekijk hier de foto’s van de locatie voor een impressie.

De telefoonnummers blijven hetzelfde. Van het adres wijzigt alleen het huisnummer: Burgemeester Daleslaan 27.

Nieuwe naam: Vivendia

De naam Vivendia staat voor ‘leven met diabetes’. De klank is optimistisch en we bekijken het ook vanuit een positief perspectief; hoewel diabetes nooit meer weggaat, kun je er wel goed mee leren leven. Jouw leven, in een wereld vol plezier, kleur, planten, bloemen, dieren en rivieren. Een leven waarin je groeit naar volwassenheid, net zoals de natuur dat doet. De naam is een samenvoeging van twee woorden: ‘vive’ of ‘vivendi’ en ‘dia’. Lees meer over deze betekenis op onze pagina over Vivendia.

Nieuw logo

Voor het logo van Vivendia zijn levendige kleuren gekozen die positiviteit uitstralen. Allereerst zijn er twee krachtige mensen in het logo te zien. Beiden in een voorwaartse beweging waarin verbinding centraal staat. Verbinding tussen ouder en kind, maar ook verbinding tussen zorgprofessional en patiënt.

Beiden zijn vooruitstrevend en in de juiste balans: op zoek naar een oplossing en een manier om te leren leven met diabetes. Als je het logo een kwartslag draait, is er een golvende beweging zichtbaar. De golven verwijzen naar het rivierlandschap rondom Vivendia. Daarmee wordt de omgeving verbonden met de kernwaarden en vormt het samen één geheel.

Vragen of contact?

Wat vind je van de nieuwe locatie? Of van de nieuwe naam? Leuk als je contact opneemt!