Menu

Wetenschappelijk onderzoek bij Vivendia

Het KDCN heeft een nieuwe locatie en een nieuwe naam: Vivendia

Vivendia is een samenwerking tussen CWZ en het Radboudumc. Beide ziekenhuizen hebben veel ervaring met het doen van onderzoek.

Onderzoeken

Het Radboudumc heeft veel specifieke onderzoekservaring op het gebied van diabetologie. Door onze krachten te bundelen, werken we aan de beste diabeteszorg.

Vivendia (voorheen het KDCN) doet met name onderzoek op psychosociaal terrein (met Suikerplein, oudercursus Los-Vast, Diabetes Groeimodel). Ook doen we onderzoek naar huidproblemen bij diabetes en sluiten we aan bij landelijke en internationale onderzoeken.

Innovatie

Bij Vivendia bieden we vrijwel alle nieuwe technieken aan voor de behandeling van diabetes. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en deze passen we zo snel mogelijk toe in de dagelijkse praktijk. We ontwikkelen en gebruiken innovatieve mogelijkheden voor communicatie zoals Suikerplein en Los-Vast en het Groeimodel (e-health). Onze e-healthtoepassingen breiden we verder uit. We onderzoeken mogelijkheden voor teleconsulting en kijken welke nieuwe mogelijkheden Suikerplein en ons elektronisch patiëntendossier bieden.

Diagnode 3

Vivendia is deelnemende kliniek aan de Diagnode 3 studie, voor jongeren van 12-18 jaar, Vivendia doet dat in eerste instantie binnen de eigen populatie. Deze studie onderzoekt of met een experimenteel geneesmiddel Diamyd® de eigen insulineproductie van het lichaam behouden kan worden door de auto-immune aanval op de insulineproducerende cellen (Bètacellen) in de alvleesklier te stoppen of te vertragen. Het behouden van het vermogen van de bètacel leidt tot een betere bloedsuikerbalans en een kleiner risico op lage bloedsuikers, ketoacidose en chronische complicaties.