Menu

E-health bij Vivendia

Oudercursus Los Vast | KDCN

Voor controles bij je arts en verpleegkundige ga je naaVivendia. Ook online kunnen jij en je ouders leren over diabetes. Dat noemen we e-health. Van je diabetesverpleegkundige krijg je een inlog voor Suikerplein. En je kunt de app Diabetes Groeimodel gebruiken. Voor je ouders is er de cursus ‘Los Vast ’.

Diabetes Groeimodel

Het Diabetes Groeimodel is er voor jou en je ouders. Je vindt er informatie die bij jouw leeftijd past. Als je nog kleiner bent, zorgen je ouders voor jouw eten en drinken. En dat jouw bloedsuiker goed blijft en je op tijd jouw insuline krijgt. Als je groter wordt, ga je meer dingen zelf doen. Dat gaat met kleine stapjes. In het model zie je welke stapjes dat zijn.

Ga hier naar de website van het Diabetes Groeimodel, de app voor diabeteszelfzorg.

Website diabetes groeimodel | KDCN

Oudercursus Los Vast

Los Vast verwijst naar de uitdaging waar ouders van kinderen en jongeren met diabetes type 1 dagelijks voor staan. Als ouder weet je dat het goed is om je kind steeds meer los te laten, maar het is niet altijd makkelijk om dat te doen. Hoe doe je dat, je kind steeds meer zelf laten doen en tegelijkertijd zorgen dat je kind veilig en gezond is? In de oudercursus ga je samen met andere ouders in gesprek. Je krijgt handvatten om op een positieve, motiverende manier met je kind over diabetes te praten. We laten ook zien hoe je hierbij het Diabetes Groeimodel kunt gebruiken. De oudercursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Elk jaar is er een terugkeerbijeenkomst.

Video Diabetes Groeimodel

Meer informatie

Wil je meer weten over Suikerplein of het Diabetes Groeimodel? Of hebben je ouders vragen over de cursus Los Vast? Jouw kinderdiabetesverpleegkundige kan jullie er alles over vertellen.