Menu

ISPAD-congres 2023

Van 18 t/m 23 oktober vond het 49e congres van de International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) plaats in Rotterdam. Een groot deel van het team van Vivendia heeft het congres bijgewoond.  Het motto van deze editie was ‘diabetes bij kinderen in een snel veranderende wereld’. We zien dat onderzoek en technologie op het gebied van diabetes zich met verbazingwekkende snelheid ontwikkelt. Het is belangrijk om internationaal samen te werken om de beste zorg voor kinderen en jongeren met diabetes te waarborgen.

Het programma van het congres bestreek alle aspecten van diabetes bij kinderen en adolescenten, waarbij alle nieuwe onderzoeks- en klinische ontwikkelingen zijn besproken en kennis is uitgewisseld. Vooraanstaande zorgprofessionals en onderzoekers hebben hun (voorlopige) resultaten gepresenteerd. Ook leden van ons team hebben presentaties verzorgd tijdens het congres:

– Dr. Neijens, kinderarts van Vivendia, presenteerde de eerste onderzoeksresultaten van het bihormonale volledige closed loopsysteem (Inreda) voor de behandeling van diabetes type 1 bij jongeren van 12 tot 18 jaar.

– Mandy Jansen, onderzoeker bij Vivendia, presenteerde haar promotie-onderzoek van de oudercursus ‘LosVast’ op een poster.

– Dr. Voorhoeve, kinderarts van Vivendia, leidde een aantal posterpresentaties, met als onderwerp closed loop insulinesystemen.

We kijken uit naar alle toekomstige ontwikkelingen op het gebied van diabetes.